Zomerdienst aan het Meer

 

  • Locatie: evenementen-terrein aan de Zegerplas, Alphen a/d Rijn
  • Aanvangstijd: 10.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur

 

 

De Zomerdienst aan het Meer is een groots opgezette openlucht-kerkdienst die jaarlijks op de eerste zondag in juni wordt gehouden op het evenementen-terrein bij de Zegerplas in Alphen a/d Rijn. De eerste keer was dat op 4 juni 2017. Een zelfstandige stichting organiseert deze jaarlijkse dienst en diverse kerken participeren in de voorbereiding en uitvoering ervan. Onze gemeente is vanaf het begin hierbij betrokken. De Zomerdienst is een onderdeel van het driedaagse Zomerspektakel aan het Meer. 

Dit prachtige en indrukwekkende evenement begon met een idee van vier vrienden. Zij gingen aan de slag en vonden groot enthousiasme bij het bestuur van het Zomerspektakel en daarna ook bij de kerken. Bij de eerste editie waren 10 plaatselijke kerken betrokken en hebben er zo'n 3000 mensen de dienst meegevierd. In 2018 waren die aantallen al gestegen en in 2019 participeerden 18 kerken uit Alphen e.o. en waren er ruim 5000 bezoekers.

De Zomerdienst aan het Meer is een geweldige uiting van onderlinge verbondenheid en een nadrukkelijk signaal naar de Alphense bevolking. Samen God eren - wát een feest!
  
zomerdienst 2019
  
Vanwege de corona-beperkingen konden de Zomerdiensten van 2020 en 2021 niet doorgaan.